Amsterdam – Cireșii înfloriți

În apropiere de Amsterdam se află Amsterdamse Bos (Pădurea Amsterdam), care cuprinde un parc denumit Kersenbloesempark (Parcul cireșilor înfloriți). Aici se găsesc 400 de cireși, plantați în anul 2000 din donația unei organizații non-profit, Japan Women’s Club (JWC), pentru a comemora cea de-a 400-a aniversare a tratatului de prietenie dintre Olanda și Japonia. Un lucru interesant este faptul că fiecare copac are un nume de femeie: 200 au nume japoneze, iar 200 au nume olandeze. În cultura japoneză, floarea de cireș, cunoscută și sub numele de sakura, este un simbol atât al începuturilor noi, cât și al fragilității vieții.

Primăvara, când cireșii înfloresc, este minunat să vizitați acest loc de poveste. Eu l-am vizitat în doi ani diferiți, mereu în jurul datei de 30-31 martie când aceștia erau înfloriți complet. De obicei acești copaci înfloresc la sfârșitul lunii martie și țin una-două săptămâni.

Pentru a ajunge în acest loc, din Amsterdam, puteți alege să veniți cu bicicleta sau cu un mijloc de transport în comun. Cu bicicleta am făcut în jur de o oră, pedalat lejer, și am putut parca la intrarea în parc. Când am venit cu tramvaiul, am luat numărul 5 până în stația Amstelveen Stadshart, iar de acolo pe jos timp de jumătate de oră până la intrarea în parc. În fața stației veți găsi alți cireși înfloriți, pe o parte și pe alta a unei alei.

Un alt mijloc de transport este autobuzul (347 sau 357), care îl puteți lua până în stația Amstelveen Hueseplein, iar de acolo pe jos timp de douăzeci de minute. Dacă aveți tichet de o zi pe toate mijloacele de transport din Amsterdam, ce aparțin companiei GVB, atunci va trebui să alegeți tramvaiul 5, deoarece autobuzele 347 și 357 aparțin companiei Conexxion și nu puteți folosi același tichet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *