Dusseldorf – Castelul Benrath (Episodul 4)

Castelul Benrath (Schloss Benrath) a fost construit între anii 1755 și 1770 pentru Charles Theodor, un prinț iubitor de artă. În acea perioadă era situat în afara orașului Dusseldorf, la 12 km de centru, și era folosit ca reședință de vară și pentru vânătoare. Stilul arhitectural este numit rococo, fiind caracterizat prin varietatea și multitudinea detaliilor și ornamentelor. Lângă castel există și un parc întins pe o suprafață mare, de 61 hectare, ce adăpostește peste 80 de specii de păsări și 300 de specii de insecte. Parcul cuprinde numeroase alei cu mulți copaci înalți de o parte și de alta, mai multe lacuri, statui și bănci unde vă puteți odihni sub razele soarelui.

În prezent castelul Benrath găzduiește mai multe muzee ce pot fi vizitate contra sumei de 14 euro. Pe perioada verii au loc și concerte de muzică clasică și diverse evenimente pentru copii. Pentru o plimbare prin parc și admirarea arhitecturii exterioare a castelului nu trebuie să plătiți nicio taxă de intrare.

Pentru a ajunge la castel va trebui să luați metroul U71 Benrath Btf din centru, din stația Heinrich Heine Allee, iar după o călătorie de aproximativ 30 de minute ajungeți exact lângă castel, în stația Schloss Benrath.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.