Dusseldorf – Kaiserswerth și ruinele castelului imperial (Episodul 5)

Kaiserswerth este una din cele mai vechi regiuni ale orașului Dusseldorf, situată în partea de nord, lângă fluviul Rin. La o distanță de 10 km de centru și cu un număr de 8 mii de locuitori, cartierul Kaiserswerth, cu ale lui străzi pavate cu piatră cubică, are o atmosferă liniștită, unde puteți uita de agitația din oraș. Principalele atracții turistice sunt ruinele Kaiserpfalz Kaiserswerth, biserica St. Suitbertus, muzeul Kaiserswerth dar și casele vechi și foarte bine întreținute.

Pentru a ajunge în această zonă va trebui să luați metroul U79 Duisburg sau Wittlaer din centru, din stația Heinrich Heine Allee, iar după o călătorie de aproximativ 15 minute puteți coborî în stația Kittelbachstrasse și să vizitați prima dată ruinele palatului imperial din Kaiserswerth sau la următoarea stație, Klemensplatz, și să începeți vizita din centrul regiunii. Eu recomand prima variantă, iar după ce coborâți din metrou, în 10 minute de mers pe jos ajungeți la Kaiserpfalz.

Kaiserpfalz Kaiserswerth (Palatul imperial Kaiserswerth) apare menționat în documente în secolul 11, însă inițial a fost o mânăstire construită de călugărul Suitbertus în anul 700 ce în timp a devenit o fortificație. De-a lungul anilor pe aici au trecut mai mulți împărați, printre care Frederic I, numit și Barbarossa, Henry al V-lea, Conrad al III-lea, Henry al VI-lea, Otto al IV-lea și alții. În secolele 17-18 castelul a fost grav deteriorat datorită bătăliilor și asediilor ce au avut loc, iar mai apoi localnicii au folosit pietrele acestuia pentru a reconstrui orașul. În prezent au mai rămas doar ruinele palatului imperial Kaiserswerth și pot fi vizitate gratuit.

Biserica St. Suitbertus a fost construită în jurul anului 1050 cu două arhitecturi diferite, romanică târzie și gotică, iar în prezent aici se găsesc osemintele Sfântului Suitbertus. Pentru a afla mai multe despre istoria zonei puteți vizita Muzeul Kaiserswerth, unde intrarea este gratuită.

Pe strada principală, Kaiserswerther Markt, găsiți case cu o arhitectură din secolul 17, de când orașul a fost reconstruit, terase unde puteți savura o cafea sau o bere, diverse restaurante printre care unul cu 2 stele Michelin (Im Schiffchen).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *