Dusseldorf – Parcuri și grădini (Episodul 3)

Dusseldorf este un oraș verde, cu multe parcuri și grădini, iar în zilele însorite vă puteți plimba sau relaxa la un picnic alături de cei dragi. Fiecare anotimp are farmecul lui în aceste parcuri, unde primăvara găsiți cireși înfloriți în grădinile japoneze, vara simțiți mirosul florilor de tei pe aleile din Hofgarten, iar toamna observați frunzele colorate din Nordpark.

Promenadă lângă Rin

Grădina japoneză Eko-Haus

Având în vedere că în Dusseldorf locuiește cea mai mare comunitate japoneză din Germania și a treia din Europa, în cartierul Niederkassel există un centru cultural japonez cu o superbă grădină japoneză, un templu budist, o casă tradițională și o mică expoziție. Intrarea în grădină este gratuită, însă dacă doriți să vizitați și celelalte atracții, costul unui bilet este de 3.5 euro.

Grădina japoneză Eko-Haus
Grădina japoneză Eko-Haus
Grădina japoneză Eko-Haus

Nordpark

Nordpark a fost construit și deschis în anul 1937, având o suprafață destul de întinsă, cu fântâni arteziene, grădină japoneză, aranjamente florale, loc de joacă pentru copii, statui și obiecte de artă contemporană. Tot în incinta parcului găsiți și Aquazoo, unde puteți descoperi diverse specii acvatice dar și unele fosile ale acestora. Intrarea în parc este gratuită, iar biletul pentru Aquazoo costă 10 euro.

Nordpark
Nordpark
Nordpark
Nordpark
Nordpark

Hofgarten

Hofgarten este situat în centrul orașului și este primul și cel mai vechi parc public din Germania, fiind deschis în anul 1769. Considerat „plămânul verde” al orașului, acesta se întinde pe o suprafață destul de mare, unde te poți plimba în liniște printre copacii seculari și admira diverse monumente istorice și sculpturi moderne. Există și un lac unde se adună multe păsări, în special rațe și gâște sălbatice și care vor fi foarte fericite dacă le oferiți ceva de mâncare. În partea estică a parcului se află o alee plină de tei, Reitallee, iar în luna iunie când aceștia înfloresc te poți bucura de mirosul lor încântător într-o atmosferă relaxantă.

Hofgarten
Hofgarten
Hofgarten

Volksgarten

Parcul Volksgarten datează de la sfârșitul secolului 19, iar din 1987 acesta a fost integrat într-un proiect mai mare, Sudpark, fiind acum cel mai mare parc din oraș. Una din atracțiile aceste zone este „câmpul cu ceasuri”, unde 24 de ceasuri indică precis ora exactă. Pe suprafața parcului există un lac unde se găsesc diverse păsări sălbatice, o mulțime de copaci dar și locuri unde te poți întinde la soare sau face un grătar.

Volksgarten
Volksgarten
Volksgarten

Wildpark Grafenberger

Wildpark este un parc unde se găsesc în mediul lor natural diverse specii de animale precum căprioare, cerbi, muflon (oaia sălbatică), porci mistreți, fazani, pisici sălbatice, ratoni etc. De menționat este că aici veți vedea căprioarele lăsate libere prin parc și le puteți hrăni sau mângâia. Este locul perfect pentru a petrece o zi cu familia și a vă relaxa la un picnic. Parcul este situat la 30 de minute de centru, din care ultimele 15 minute le veți parcurge pe jos printr-un superb drum prin pădure. Intrarea în parc este gratuită, dar nu uitați să aduceți cu voi mâncare pentru a hrăni căprioarele dacă doriți să interacționați cu ele.

Wildpark Grafenberger
Wildpark Grafenberger
Wildpark Grafenberger
Wildpark Grafenberger
Wildpark Grafenberger

Pe lângă parcurile mai sus menționate, orașul Dusseldorf mai cuprinde și alte locuri unde te poți relaxa, citi o carte sub razele soarelui, plimba sau alerga pe aleile răcoroase într-o zi de vară, bea o bere și face un grătar. Rheinpark Golzheim, Eller Schloss, Freizeitpark, Florapark sunt doar câteva din celelalte parcuri și grădini din Dusseldorf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *