Dusseldorf – Vechiul port, Comunitatea japoneză și Târgul de distracții (Episodul 2)

După ce ați vizitat zona de cumpărături și centrul vechi, din Burgplatz puteți continua plimbarea pe promenada râului Rin, spre turnul de telecomunicații, Rheinturm, și continuând către vechiul port, MedienHafen. Vă recomand să urcați în turn, de unde puteți admira orașul de la 168 de metri. Urcarea se face doar cu liftul, care contra unui cost de 9 euro vă va duce în câteva secunde către cea mai spectaculoasă priveliște asupra orașului Dusseldorf. Aici puteți savura o cafea, un suc, o bere, fiecare după preferințe. Pentru cei care doresc să mănânce, există și un restaurant la nivelul următor (172.5 m), unde în decursul a 72 de minute mesele se rotesc în jurul axei turnului și vă puteți bucura de priveliște în timp ce serviți prânzul sau cina. Biletele se pot cumpăra online, dar și de la baza turnului, unde de obicei nu este coadă prea mare. Un lucru interesant este faptul că Rheinturm este cel mai mare ceas digital din lume. Orele, minutele și secundele sunt indicate prin niște lumini aranjate în plan vertical.

Promenada râului Rin
Promenada râului Rin
Dusseldorf, văzut din Rheinturm
Dusseldorf, văzut din Rheinturm
Dusseldorf, văzut din Rheinturm
Rheinturm, la a 70-a aniversare a regiunii North Rhine Westphalia
Rheinturm, la a 70-a aniversare a regiunii North Rhine Westphalia

MedienHafen a fost un vechi port, dar începând cu 1990 zona a fost renovată, s-au construit clădiri moderne și deschis restaurante și hoteluri. Imediat după turn se găsește zona Neuer Zollhoff, cu cele trei clădiri proiectate de arhitectul american Frank Gehry, clădiri pe care sigur le veți remarca datorită formelor neconvenționale. Alte clădiri cu un design special sunt Das Colorium, cu o fațadă plina de culori, și Roggendorf-Haus, cu niște păpuși de plastic ce se cațără pe clădire.

MedienHafen și Neuer Zollhoff
MedienHafen și Neuer Zollhoff
Neuer Zollhoff
Neuer Zollhoff
MedienHafen, Das Colorium și Roggendorf-Haus
MedienHafen, Das Colorium și Roggendorf-Haus
Roggendorf-Haus
Roggendorf-Haus

După vizita pe jos a vechiului port puteți reveni în zona de promenadă de langă Burgplatz și lua un vas de croazieră KD, unde timp de o oră puteți explora orașul de pe râul Rin și savura o bere germană. Prețul unei călătorii este de 11 euro, iar vasul va merge în zona MedienHafen, apoi în nord, puțin după podul Theodor-Heuss-Brucke și înapoi spre centrul vechi.

Vas de croazieră pe Rin
Vas de croazieră pe Rin
Vas de croazieră pe Rin

Comunitatea japoneză

În Dusseldorf, în special în cartierul Niederkassel, trăiește cea mai mare comunitate japoneză din Germania și a treia din Europa, după Londra și Paris. De aceea, în oraș se găsesc multe restaurante de top cu specific asiatic, japonez în special, ce oferă o gamă variată de mâncăruri foarte gustoase. Majoritatea restaurantelor sunt grupate în zona Oststrasse și Immermannstrasse, fiind foarte greu de a face un top, însă aș menționa NaniwaOkiniiTakumi și Kushi-Tei of Tokyo. Un concept interesant mi s-a părut la Okinii, unde pentru 14,5 euro pentru prânz sau 27,5 euro pentru cină, poți comanda nelimitat cu ajutorul unei tablete mâncare timp de 2 ore jumătate. Atenție însă la condiția consumului responsabil impusă de restaurant: trebuie să mâncați tot ce comandați, altfel resturile lăsate în farfurie se plătesc. Vă recomand să faceți rezervare înainte de a merge la unul din restaurantele menționate, fiind aglomerate în orice moment al zilei.

În fiecare an în luna mai sau iunie are loc un festival dedicat zilei Japoniei (Japan Tag), unde participă peste un milion de vizitatori din toată lumea. Activitățile din această zi includ demonstrații de arte marțiale, concerte de muzică pop japoneză (J-Pop), standuri cu informații despre cultura japoneză și bineînțeles sushi, sashimi și tempura. De departe însa, cea mai spectaculoasă parte a zilei o constituie prezentarea de costume Cosplay, unde participanții se costumează în personaje din cărți cu benzi desenate (manga) sau desene animate (anime). La finalul zilei totul se termină cu un spectaculos foc de artificii.

Rheinkirmes, cel mai mare târg de distracții de pe Rin

Anual, în a treia saptămână a lunii iulie, este organizat în zona Oberkassel unul din cele mai mari festivaluri din Germania, Rheinkirmes, ce atrage peste 4 milioane de vizitatori. Aici te poți da în rollercoaster, carusel, diverse roți care se învârt, trenulețe și mașinuțe. După ce încercați parcul de distracții puteți trece la partea culinară, unde găsiți specifice germane precum cârnați (Bratwurst sau Currywurst), covrigi (Brezel), cartofi prăjiți cu maioneză, dar și multe alte sortimente internaționale. De asemenea, berea locală Altbier, vândută sub branduri precum Schlosser, Schlussel, Uerige, Fuchschen, Schumacher, e nelipsită.

Rheinkirmes, cel mai mare târg de distracții de pe Rin
Rheinkirmes, cel mai mare târg de distracții de pe Rin
Rheinkirmes, cel mai mare târg de distracții de pe Rin
Dusseldorf
Dusseldorf
Dusseldorf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *