Dusseldorf – Zona de cumpărături și Centrul vechi (Episodul 1)

Dusseldorf este un oraș aflat pe locul 6 în topul mondial al orașelor cu cea mai bună calitate a vieții. Situat în partea de vest a Germaniei, în regiunea North Rhine Westphalia, este al șaptelea oraș ca mărime după numărul de locuitori. Este un oraș modern, cu o infrastructură foarte bine pusă la punct, cu multe parcuri, plin de oameni puși pe distracție și unde te simți în siguranță la orice oră.

Pentru a ajunge în Dusseldorf puteți alege un zbor direct către Dusseldorf International (DUS), de unde în aproximativ 30 de minute veți ajunge în centrul vechi (Altstadt). Puteți găsi zboruri și către Dusseldorf Weeze (NRN), însă acesta e la 80 km de oraș și chiar dacă există autobuze directe, veți mai face 1h – 1h 30 min pe drum. Mai sunt două aeroporturi în apropiere, Koln Bonn (CGN) și Dortmund (DTM), de unde puteți lua trenul și în aproximativ 40 min, respectiv 1h 30 min, ajungeți în gara centrală din Dusseldorf (Hauptbahnhof). De la gară luați metroul spre Heinrich-Heine-Allee și în 4 minute ajungeți în centrul vechi.

Din stația Heinrich-Heine-Allee mergeți întâi spre zona de cumpărături, către Schadowstrasse. Imediat, pe partea dreaptă veți găsi Konigsallee, o stradă renumită pentru magazinele de lux ale unor branduri celebre precum Louis Vuitton, Dior, Burberry, Prada, Chanel, Versace etc. Bulevardul, lung de aproape 1 km, are pe mijloc un canal de apă înconjurat de copaci înalți ce oferă o priveliște foarte frumoasă când aceștia sunt plini de frunze. Pe acest bulevard oamenii își etalează unele dintre cele mai scumpe mașini, precum Lamborghini, Ferrari, McLaren etc.

Revenind pe Schadowstrasse veți găsi branduri mai accesibile precum Tommy Hilfiger, Zara, Esprit, C&A, Primark, însă dacă nu vreți să pierdeți timpul prin toate aceste magazine, există unele complexe comerciale ce înglobează toate aceste branduri. Peek & CloppenburgGaleria Kaufhof și Breuninger sunt cele mai renumite. Acesta din urmă, alături de magazine precum Apple și Tesla, face parte din zona Ko-Bogen, unde arhitectul Daniel Libeskind a proiectat o clădire cu un design modern și inovativ. Tot în această zonă veți întâlni diverși artiști ce performează în stradă, unii dintre ei fiind destui de celebri.

După ce terminați cumpărăturile și vizitați această zonă, mergeți în Centrul vechi (Altstadt), pe una din cele mai vechi străzi ale orașului, Bolkerstrasse, considerată și “cel mai lung bar din lume”. Pe lungimea ei de aproximativ 300 de metri se găsesc peste 50 de restaurante, baruri și terase unde puteți servi și berea locală denumită generic Altbier și vândută sub branduri precum Schlosser, Schlussel, Uerige, Fuchschen, Schumacher etc.

În capătul străzii gasiți Marktplatz, piața cu statuia lui Jan Wellem în centru și înconjurată de vechea primărie (Rathaus). De acolo, imediat ajungeți în următoarea piață, Burgplatz, unde lumea se adună pe scările ce duc spre promenada de pe malul Rinului pentru a savura o bere sau pentru a se bucura de razele soarelui. Tot aici puteți vedea și un superb apus de soare. Pentru un moment de liniște, în apropiere există o biserică romano-catolică, St. Lambertus, fiind probabil cea mai veche clădire din zonă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *