Lauterbrunnen – Valea cascadelor

Lauterbrunnen este un sat elvețian situat la o altitudine de 796 metri într-o vale din munții Alpi, mai exact în Alpii Bernezi. Valea Lauterbrunnen este cunoscută în special pentru cele 72 de cascade care curg de la o înălțime destul de mare, cea mai faimoasă, Staubbach, având o înălțime de aproape 300 de metri.

Am venit în Lauterbrunnen cu trenul din Zurich, după o călătorie de aproximativ 2 ore și jumătate, plătind 75 de franci pe un bilet de o zi cu cardul de discount Half Fare. Nu este tren direct, am schimbat în Berna și apoi în Interlaken Ost (Est). În Interlaken trebuie să fiți atenți să vă urcați în partea din față a trenului, de obicei platforma A, pentru că pe traseu în stația Zweilutschinen trenul se desparte în două, o parte mergând spre Lauterbrunnen, iar cealaltă către Grindelwald.

După o scurtă plimbare prin centrul localității, am continuat plimbarea spre cascada principală, Staubbach. Aceasta este impresionantă, chiar dacă am vizitat-o într-o toamnă secetoasă, când debitul apei era destul de mic. Am înțeles că primăvara când se topesc zăpezile este perioada cea mai bună.

Fiind atras de munții care se vedeau în depărtare, am decis să merg mai departe pe o stradă mai îngustă, Spiss, până am ajuns paralel cu o altă atracție din zonă, Trümmelbachfälle, un sistem de cascade cu ape glaciare, situat în munte. Prețul intrării este de 12 franci și este deschis doar între lunile aprilie și noiembrie. Distanța se parcurge pe jos în jumătate de oră, însă m-am oprit destul de des ca sa admir peisajele alpine. De aici am decis să mă întorc spre stația de tren pentru a vizita stațiunea montană Grindelwald.

În Lauterbrunnen nu am descoperit toate cele 72 de cascade, însă este o localitate minunată ce merita vizitată în orice anotimp. De asemenea, de aici se poate pleca și în alte localități apropiate, din această regiune denumită Jungfrau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *