Mallorca – Hiking din Portals Vells către Faro de Cala Figuera

Portals Vells este o mică localitate din sud vestul insulei Mallorca, Spania, iar principalele atracții sunt cele trei plaje aflate în apropiere și traseul de hiking către farul Cala Figuera (Faro de Cala Figuera). Este o zonă liniștită și mai puțin vizitată de turiști, plajele sunt mici dar foarte frumoase, înconjurate de pini și formațiuni stâncoase.

Portals Vells se află la 22 kilometri de Palma, iar pentru a ajunge aici cea mai ușoară variantă este cea cu mașina. Cel mai apropiat mijloc de transport vă aduce până în localitatea învecinată, Sol de Mallorca, iar de acolo mai sunt 10-15 minute de mers pe jos. Eu am ales să vin cu mașina, am ajuns în 30 de minute și am găsit parcarea gratuită Parking Cala del Mago.

Din parcare am mers spre prima plajă, Platja del Rei, o mică plajă aflată într-un golf stâncos înconjurat de pini, unde apa nu este foarte adâncă. Am continuat plimbarea către cea de a doua plajă, Platja del Mago, aceasta fiind una din cele mai populare plaje de nudiști. Am urcat pe o cărare prin stâncile din partea dreapta a plajei și am ajuns și la cea de a treia plajă, Platgeta de Portals Vells. În apropiere se află și niște peșteri cu inscripții ce datează din secolul 15.

Pentru a ajunge la farul din Cala Figuera nu există un traseu marcat, dar am găsit o cărare pe marginea stâncilor, pe coasta Golfului Palma, cu priveliști minunate asupra mării și a golfului. Am trecut pe lângă Cala en Beltran și Cala Figuera, cea din urmă având și o mică plajă înconjurată de stânci. Traseul nu este foarte complicat, însă se merge pe un drum pietruit, iar pe alocuri e destul de apropiat de marginea stâncilor.

După aproximativ o oră și jumătate de mers lejer, am ajuns la Faro de Cala Figuera, unde se poate observa farul și un vechi turn de apărare. Din acest punct eu m-am întors la plaje, pe un traseu diferit, urmând strada Cami Cala Figuera, unde am ajuns în aproximativ o oră de mers pe jos. Cine dorește însă, de la far se poate continua traseul până la Punta del Toro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *