Rimini – Plaja și Centrul istoric

Rimini este un oraș situat în regiunea Emilia-Romagna, în partea de nord est a Italiei lângă Marea Adriatică și având o populație de 150 de mii de locuitori. Datorită plajelor întinse pe 15 km, Rimini este o importantă destinație turistică, unde câteva milioane de turiști vin anual aici pentru a se relaxa și distra.

Pentru a ajunge în Rimini am zburat până în Bologna, iar de acolo cu o mașină închiriată am străbătut drumul de 115 km până în Torre Pedrera unde a fost cazarea. În mare parte drumul a fost pe autostradă, iar cum aici există taxe de drum, am plătit 7.5 euro.

Ajungând seara în jurul orei 9, după ce m-am cazat am ieșit puțin la plimbare pe strada principală din stațiune, Viale San Salvador, unde am găsit o atmosferă de vacanță foarte plăcută. După ora 20 accesul mașinilor este interzis, iar lumea iese la plimbare fie pe jos fie închiriind bicicletele cu patru roți și volan. Am întâlnit în special familii cu copii mici sau persoane în vârstă, fiind o stațiune liniștită, fără cluburi gălăgioase. Cu toate acestea, hotelurile organizau mici petreceri cu muzică live, unde lumea dansa pe ritmul unor șlagăre internaționale.

A doua zi dimineață am plecat să vizitez orașul Rimini. În orașele din Italia nu poți intra cu mașina în zonele centrale, fiind semne cu accesul interzis, iar dacă nu le observi vei primi apoi o amendă destul de mare. Pentru a evita acest lucru am lăsat mașina într-o parcare de lângă stația centrală, vis-a-vis de MetroPark, costând 1.8 euro pentru aproximativ 2 ore.

Din parcare am pornit pe jos, iar primul obiectiv a fost Templul Malatestiano (Tempio Malatestiano), o biserică romano-catolică datând din secolul 13 ce a fost reconstruită în secolul 15 pentru Sigismondo Pandolfo Malatesta, un nobil italian, dar care nu a fost terminată niciodată. Continuând drumul, la câțiva pași e Piazza Tre Martiri, fiind denumită așa în cinstea celor 3 martiri care au murit spânzurați, fiind partizani ai mișcării de rezistență din Italia anilor 1944.

Din piață am mers pe strada Corso d’Augusto către Arcul lui Augustus (Arco di Augusto), cel mai vechi arc de triumf roman care a supraviețuit timpului. Acesta a fost construit în anul 27 î.Hr. în cinstea primului împărat roman, Augustus. De aici m-am întors pe același drum și am continuat până în Piazza Cavour. Având în mijloc statuia Papei Paul al V-lea și fântâna arteziană Pigna, piața este înconjurată de Palazzo del Podesta, piața veche de pește și Teatrul Amintore Galli. În spatele teatrului se găsește Castelul Sismondo, construit în secolul 15 pentru același Sigismondo Malatesta.

Continuând plimbarea am ajuns la Podul lui Tiberius (Ponte di Tiberio), construit de romani în secolul 1 dar care face față cu brio traficului din ziua de azi. Imediat după pod se găsește un vechi sat pescăresc, Borgo San Giuliano, ce a devenit între timp una din cele mai vizitate zone din Rimini. Străzile înguste pavate cu piatră cubică și casele foarte colorate oferă locului o atmosferă unică.

După ce am admirat toate casele din zonă, am traversat înapoi podul si m-am îndreptat spre parcare, de unde cu mașina am plecat spre La Ruota Panoramica. Am găsit parcare chiar în apropiere, la un cost de 1 euro/oră. Roata panoramică are o înălțime de 55 de metri și puteți admira de sus lunga plajă din Rimini, contra sumei de 10 euro. Fiind foarte cald afară, nu era niciun turist care să dorească să încerce roata. Tot în această zonă se găsește și Marina Di Rimini, iar în capătul falezei un monument dedicat nevestelor marinarilor.

După amiază am revenit în stațiunea Torre Pedrera pentru a mă bucura de plajă. Aceasta este împărțită în așa fel încât există și locuri pentru a sta direct pe nisip, nu doar pe șezlong. Apa mării era foarte caldă, iar pentru a ajunge la o adâncime bună pentru înot trebuie să mergi destul de mult.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.