Sounion – Cel mai sudic punct al peninsulei Attica

Sounion se află în Grecia, în sudul peninsulei Attica, la aproximativ 70 de kilometri față de Atena. Capul Sounion este cel mai sudic punct al regiunii, iar aici se află un important sit arheologic. Fiind într-o vizită în Atena am decis să închiriez o mașină și să merg în acest loc pe drumul național 91 (EO91), un drum superb pe coasta Golfului Saronic. În mod normal distanța se parcurge cam într-o oră jumătate, dar pentru că pe drum am găsit multe locuri minunate, am tot oprit în fiecare parcare găsită.

Pentru a vizita situl arheologic am cumpărat un bilet la intrare contra sumei de 10 euro. Templul lui Poseidon este cel mai important obiectiv, construit în secolul 5 î. Hr., la 60 de metri deasupra mării, din marmură și dedicat zeului mării. În prezent mai sunt doar 15 coloane întregi, având o înălțime de 6 metri, 1 metru diametru în partea de jos si 79 centimetri în partea de sus.

Tot din acest loc puteți vedea un superb apus de soare și vă bucura de o băutură rece sau de o masă la restaurantul din zonă.

Sounion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *